Koekedoek

Draagconsulent Jolien van den Assum

Draagconsulten


 

Als je wilt beginnen met dragen kan er veel op je afkomen, internet is een moeras aan info waarin je makkelijk verzinkt. Ik kan je helpen! Zoveel mensen, zoveel consulten. Elk persoon is anders met andere (draag)wensen. Uitgangspunt bij elk consult is dat jij je gesterkt voelt in je rol als verzorger en dat je er een potentieel handvat bij krijgt. Tijdens een consult neem ik verschillende doeken of dragers mee zodat je verschillen kunt zien en ervaren tussen de mogelijkheden als je daar behoefte aan hebt. In vind het belangrijk dat we tijdens het consult onthaasten: dus geen klok maar juist een ontspannen sfeer waarbij ruimte is voor voedingen of schone luiers. Een oppas tijdens een consult is ideaal, dan kunnen wij ons volledig richten op het consult terwijl iemand anders de zorg voor de kleine op zich neemt. 

Ik kan je adviseren op het gebied van geweven draagdoeken (lang en kort), stretch draagdoeken, ringslings en soft carriers. Welke draagoplossing bij je past is afhankelijk van een aantal zaken die ik graag met je bespreek tijdens een consult.

Het consult vindt doorgaans bij jou thuis plaats, waar je kindje het meest op zijn gemak is. Mocht het wenselijk zijn om het bij mij thuis te doen om welke reden dan ook, dan kan dat natuurlijk. Het is fijn wanneer er iemand bij is die op je kindje kan passen tijdens het consult, dan kan jij je optimaal concentreren. Tijdens het consult is er altijd tijd om je kindje te voeden, ik neem echt de tijd voor je. Gemiddeld duurt een consult ongeveer anderhalf uur, tenzij anders aangegeven. Ik ga pas weg wanneer je 100% overtuigd bent dat je aan zelf aan de slag kan. Ook na het consult is er ruimte voor telefonisch contact of mailcontact voor nazorg. Voor Breda en Hulst reken ik geen reiskosten, daarbuiten €0.19 p/km

Workshop Babydragen € 25 pp

Toegankelijk voor iedereen die interesse heeft om kindjes te gaan dragen. Doelstelling van deze workshop is dat je erachter komt welke wijze van dragen het beste bij jou past. Elk lichaam is anders en daarom is een aanbeveling van anderen over een specifieke drager vaak vrij nutteloos, het is een kwestie van lichaamsbouw, voorkeur en grootte van je kindje. Tijdens deze workshop behandelen we een stukje theorie over dragen: waarom dragen we, hoe houd je dragen veilig en wat is precies ergonomisch dragen. Vervolgens krijg je de mogelijkheid om verschillende dragers uit te proberen met een draagpop, geef ik er instructie bij en persoonlijk advies. Max. 5 personen per workshop, dus alle ruimte voor specifieke wensen. De tijd is niet voldoende om een volledige knoop te leren met een draagdoek. Mocht je wel interesse hebben om dit te leren, dan kan dat natuurlijk. Na een workshop krijg je flink korting op een draagconsult met de geweven doek, je betaalt dan maar €25,- voor een 1 op 1 consult (normaal €45,-)

Na afloop krijg je diverse kortingsbonnen van webshops waar je de dragen naar jouw voorkeur kunt aanschaffen of huren.Heb je de workshop bij mij gevolgd, en naar aanleiding daarvan een drager aangeschaft, dan help ik je ook met het goed afstellen van de drager op je kindje, telefonisch of via de mail. Liever persoonlijk? Kan ook tegen gereduceerd tarief. De workshop duurt ongeveer 2,5 uur en je wordt voorzien van koffie/thee en iets lekkers. Maximaal 5 deelnemers per workshop. Let op: tijdens de workshop zijn geen kinderen aanwezig. Heb je interesse, stuur me een mail. Ook leuk als kado!

Eerstvolgende datum voor de workshop is nog niet bekend. Heb je interesse, stuur me een bericht, dan prikken we samen een datum


Basisconsult geweven draagdoek/ rekbare doek€ 45,-

Vooraf bespreken we telefonisch welke knoop je graag wilt leren. In een geweven draagdoek kan je je kindje op je buik, rug of heup dragen, binnen deze grenzen zijn de mogelijkheden eindeloos. Tijdens het consult leer ik je deze knoop en oefenen we met een draagpop tot je je zeker genoeg voelt. Tenslotte knoop je je baby zelf. Zoals eerder aangegeven: ik ga pas weg wanneer jij je 100% zelfverzekerd voelt. Je knoopt met je eigen draagdoek, of als je deze (nog) niet bezit met een doek van mij. Na afloop van het consult mag je de doek een week gebruiken. Langer kan ook, elke daaropvolgende week kost €8,-.  

De mogelijkheden met de geweven draagdoek zijn vrijwel eindeloos, ik informeer je tijdens een consult en speel in op je specifieke draagwensen. 


Vervolgconsult geweven draagdoek / rekbare doek € 40,-

Als je eerder een basisconsult bij mij hebt gehad en je wilt nog een extra knoop leren, dan kan je terecht voor een vervolgconsult. Natuurlijk oefenen we ook hier net zo lang met de draagpop tot jij je zelfverzekerd voelt.


Duoconsult € 60,-

Willen jij en je partner of een vriend, opa, oma of wie dan ook samen een knoop leren? Wel zo gezellig en handig wanneer meerdere verzorgers willen gaan dragen. Tijdens dit consult neem ik een extra draagpop en draagdoek mee zodat jullie samen kunnen oefenen. Daarna oefenen we met je kindje. 


Zwangerschapsconsult € 55

Ben je zwanger en wil je na de bevalling zo snel mogelijk gaan dragen met een draagdoek? Mooi voornemen. Omdat er wellicht enige tijd zit tussen het consult en het daadwerkelijke dragen, bestaat dit consult uit twee bijeenkomsten voor de veiligheid van je kindje. Vòòr de bevalling leer ik je de basis van het knopen en oefenen we met een pop. Na de bevalling maken we een tweede afspraak waarbij we naar behoefte eerst een keer opnieuw met de pop knopen en vervolgens met je kindje. 

Duur: eerste consult ongeveer 1,5 uur, tweede consult 0,5 uur.

 

Pasconsult drager €35

Heb je nog geen drager en ben je aan het onderzoeken welke het beste bij je past? Ik kom naar je toe met verschillende dragers zodat je deze kan uitproberen met je kindje of met een draagpop. Ideaal wanneer je zwanger bent en een drager zoekt voor je uitzet. Na aanschaf kom ik nog een keer bij je langs om de drager goed af te stellen op je kindje. Een aantal dragers gebruik ik van Babydragen Tilburg, zie www.babydragen.eu voor een vertrouwd adres voor het aanschaffen en huren van je drager. Ook kan je hier terecht voor het huren van een drager om deze optimaal te kunnen uitproberen of te gebruiken voor bijvoorbeeld een vakantie. Op dit moment kan je de volgende merken tijdens een consult uitproberen:

  • Ergobaby (Adapt & 360)
  • Tula (Baby, standaard, FTG, toddler en de nieuwste half Buckle)
  • Rose and Rebellion
  • Bandolino
  • Marsupi
  • EmeitaiToddeler
  • Manduca
  • Pure Babylove
  • Kokadi Flip
  • DidyKlick (Didymos)

Heb je specifieke wensen voor een andere drager, laat het me weten dan kijk ik of ik het voor je kan regelen. Een consult duurt ongeveer een uur. Na afloop ontvang je van mij kortingsbonnen voor de aanschaf van een drager van verschillende webshops. Mocht je na de aanschaf nog hulp nodig hebben bij het afstellen, ik kijk even met je mee en geef je telefonisch advies, of ik kom tegen gereduceerd tarief bij je langs. 


Ringsling consult € 25


Een Ringsling is een compacte drager, meestal is het materiaal geweven, maar er zijn ook rekbare ringslings om samen te zwemmen of te douchen met je kindje. Een ringsling is ideaal voor onderweg omdat deze zo klein op te vouwen is, maar ook voor korte draagmomenten, bijvoorbeeld om een kind uit school te halen of een boodschapje te doen of om mee te nemen tijdens een wandeling wanneer je verwacht dat kindervoetjes soms even rust nodig hebben. Je kindje kan vanuit heupdragen goed met je meekijken en daarom ideaal voor kinderen die wat onrustig worden van buikdragen omdat ze niets kunnen zien. Tijdens een consult laat ik je zien hoe je de ringsling gebruikt, aan kan spannen en hoe deze het fijnste zit voor jou en je kindje. Na het consult mag je mijn ringsling een week gebruiken tot je er zelf één hebt aangeschaft. Een consult duurt ongeveer 45 minuten. 

Knoopwijzen voor zwangeren € 20

Ben je zwanger en heb je lichamelijke klachten zoals rugpijn, bekkenpijn of last van overbelaste spieren? Ook hier kan de lange geweven doek doek helpen. Ik ben opgeleid om je knoopwijzen aan te leren die direct verlichting kunnen brengen. Ik leer je technieken met de lange geweven doek die als een 'korset' om je lichaam zit waardoor je weer snel mobiel kunt worden. Tijdens een consult leer ik je 6 verschillende knopen. Samen kijken we welke voor jou het meest comfortabel is en deze werken we verder uit tot je het foutloos kan. Je krijgt na afloop een fotoserie van alle 6 de knopen zodat je thuis verder aan de slag kunt. Na afloop van het consult bestaat de mogelijkheid om de lange doek van me te huren voor €10,- per week. Zelf kan je er ook één aanschaffen, dan kan deze na de geboorte gebruiken voor het dragen van je kleintje.  

Babyshower

Organiseer je een babyshower? Superleuk! Ik kan je helpen met een 'voorlichtingsuurtje'. Tijdens het uurtje geef ik verschillende demonstraties, ga ik in op behoeftes en vragen van de deelnemers en laat ik jullie kennismaken met zeer veel draagaspecten. Wanneer jullie van plan zijn om de aanstaande moeder ook een draagconsult cadeau te doen, kost het 'voorlichtingsuurtje' €10,-. Je betaalt dus €50,- totaal (excl. eventuele reiskosten buiten Breda of Hulst) en dan krijgt de aanstaande moeder een cadeaubon voor een consult die ze kan gebruiken wanneer ze wil. Zonder draagconsult cadeaubon kost het 'voorlichtingsuurtje' €30,-

 Cadeau

Denk je erover om een draagconsult cadeau te geven aan iemand anders? Goed idee! Ik maak er een mooie waardebon van met leuke goodies, ik verstuur eventueel ook bonnen per post tegen verzendkosten.

Andere opties

Zijn er andere zaken die je met me wil bespreken omdat er maatwerk nodig is? Contacteer me dan ook! Bijvoorbeeld wanneer je al gedragen hebt met een draagdoek maar een opfrisser nodig hebt bij je tweede kindje. Ik werk ook samen met andere draagconsulenten voor bijvoorbeeld een event of workshop met meer mensen. Ik denk graag met je mee!